Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено Типове положення про секретні архіви

2 березня 2015, 16:05
984
0
Автор:
Реклама

Наказом від 12 лютого 2015 року № 167/5/104 Мінюст і СБУ ствердили Типове положення про секретний архівний підрозділ державного органу, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи і організації.

Відповідні організації створюють секретні архівні підрозділи для тимчасового зберігання секретних архівних документів Національного архівного фонду, їх обліку, використання відомостей, що містяться в них, для службових, виробничих, наукових і інших цілей, а також для захисту прав і законних інтересів громадян.

Архів утворюється наказом керівника організації і є окремим структурним підрозділом або входить до складу режимно-секретного органу (далі - РСО). У організаціях з незначним об'ємом секретних архівних документів відповідальність за роботу з ними покладається на одного з працівників РСО. Роботу архіву контролює РСО, роботу працівника, відповідального за архів, - керівник РСО.

Архів працює відповідно до річного плану, який стверджує керівник організації.

Основними завданнями архіву є: 1) прийом від РСО і зберігання секретних архівних документів; 2) контроль за оформленням секретних документів; 3) участь в складанні і узгодженні звідної номенклатури секретних справ; 4) ведення держобліку секретних документів; 5) проведення попередньої експертизи цінності секретних документів; 6) створення і вдосконалення довідкового апарату відносно секретних архівних документів; 9) проведення разів в 5 років перевірки секретних архівних документів і так далі

Керівник архіву призначається на посаду і звільняється з посади керівником організації. Призначення на посаду керівника архіву здійснюється за узгодженням із Службою безпеки.

Крім того, в документі передбачено, що матеріальні носії секретної інформації кожного виду (машинні носії секретної інформації, науково-технічні, кино-, відео-, фото-, фонодокументы і так далі) повинні зберігатися в архіві окремо.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини