Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У законодавчому регулюванні сфери нерухомості сталися серйозні зміни

26 лютого 2015, 13:02
2355
0
Реклама

У законодавчому регулюванні сфери нерухомості, не дивлячись на те, що 2015 рік тільки почався, вже сталася безліч змін. Та і суспільно-політична обстановка в країні поставила перед власниками нерухомості цілу низку запитань, що раніше не зустрічалися.

Найгучнішим нововведенням, безумовно, стало оновлення з 1 січня 2015 року правил оподаткування, яке охопило як житло і нежитлові об'єкти, так і земельні ділянки (про нюанси цих нововведень можна прочитати, приміром, в матеріалі "Податок на нерухомість: нововведення і нюанси сплати в 2015 році").

При цьому особливі багато проблем на практиці обіцяє раніше в Україні не існуючий податок з об'єктів комерційної нерухомості. Пов'язано це з тим, що законодавець досить вільно поводиться з термінологією і залишає немало "простору для творчості" співробітникам фіскальних органів. Прекрасною ілюстрацією цього твердження є матеріал "Податок на нерухомість в контексті промислових підприємств"який дуже корисно буде прочитати тим, хто упевнений, що промислові об'єкти захищені від нового податку.

Чимала увага авторами Ю&З приділено і питанням нерухомості в зоні АТО. Після їх прочитання доводиться констатувати, що держава полегшила ситуацію лише для бюджетних організацій і частково фізичних осіб. Юрособам же "послаблення" на думку законодавця доки (сподіваємося саме "доки") не покладені.

Щоб ознайомитися з виданням ЮРИСТ&ЗАКОН, замовте демо-доступ>>

Усі продукти ЛІГА :ЗАКОН, у тому числі і видання ЮРИСТ&ЗАКОН, інтегровані в Єдину інформаційну платформу ЛІГА :ЗАКОН ДЛЯ УСІХ. Замовивши демо-доступ до видання, Ви отримаєте доступ і до Єдиної платформи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини