Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Судовий процес: "Червона шапочка" розбрату

Реклама

На розгляді Господарського суду міста Києва знаходиться справа № 910/26127/14 за позовом ВАТ "Московська кондитерська фабрика "Червоний Жовтень" до держслужби інтелектуальної власності і ряду АТ, що представляють кондитерську фабрику "АВК" про дострокове припинення дії свідоцтва на знак для товарів і послуг "Червона шапочка" і зобов'язанні зробити дії.

Визначенням від 12 січня 2015 року суд забезпечив позов шляхом заборони відповідачам - АТ "АВК" передавати право власності на знак і відмовлятися від свідоцтва. Держслужбі інтелектуальної власності заборонено реєструвати договори про передачу виняткових майнових прав і вносити зміни в Реєстр свідчень на знаки для товарів і послуг.

На сьогоднішньому засіданні 26 січня 2015 року були представлені нові факти - один з відповідачів заявив клопотання про припинення провадження у справі у зв'язку із зареєстрованим Службою припиненням свідоцтва на знак "Червона шапочка". Свідоцтво було припинене 25.12.14 зважаючи на добровільну відмову. Суд відмовив в клопотанні, оскільки припинення свідоцтва не обумовлює відсутність суперечки - згідно Закону "Про охорону прав на знаки для товарів і послуг" впродовж 3 років за власником залишається право першочергової повторної реєстрації знаку після припинення свідоцтва. Також суд послався на постанову Пленуму ВХСУ від 17.10.2012 № 12 "Про деякі питання практики рішення суперечок, пов'язаних із захистом прав інтелектуальної власності".

Фабрика "Червоний жовтень" вимагає дострокового припинення знаку на підставі частини 4 ст. 18 Закону, що встановлює право будь-якої особи звернутися до суду, якщо знак не використовується в Україні повністю або відносно частини вказаних у свідоцтві товарів і послуг впродовж трьох років з дати публікації відомостей про видачу посвідчення або з іншою дати після цієї публікації. Дія свідоцтва може бути припинена повністю або частково тільки за умови, що власник свідоцтва не вкаже поважні причини такого невикористання.

Знак був зареєстрований на відповідачів 15.02.2001 і позивач стверджує, що він не використовується ними. За словами представника радянські бренди використовуються саме фабрикою "Червоний Жовтень", яка їх і створила (у тому числі цукерки "Червона шапочка").

Один з відповідачів - ПАО "Кондитерська фабрика "А.В. До" вважає такі вимоги безпідставними. Представник пояснив, що процес випуску на ринок нового товару досить тривалий. Так, в 2005 році була затверджена рецептура цукерок "Червона шапочка". Кондитери готувалися до використання знаку. Також він відмітив, що від знаку відмовилися, оскільки він є застарілим і його необхідно допрацювати.

До розгляду справи була залучена третя сторона без самостійних вимог - Асоціація "Укркондпром". У зв'язку із заявленою нею необхідністю ознайомитися з матеріалами, розгляд був перенесений на 9.00 9 лютого. Головуюча суддя - Оксана Марченко.

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини