Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як отримати онлайн інформацію про нерухомість з держреєстру?

6 січня 2015, 09:05
23591
9
Реклама

Інформація з Державного реєстру прав на нерухоме майно в електронній формі надається за заявою юридичних і фізичних осіб через офіційний веб-сайт Укргосреестра (http://kap.minjust.gov.ua/).

Як мовиться в постанові Кабміну від 24.12.2014 № 722така інформація надається користувачам, які зареєструвалися на сайті і надали відомості про себе - ПІБ, ИНН, серію і номер паспорта, або ж найменування і податковий номер юридичної особи (у разі, коли інформація проситься в інтересах юридичної особи його керівником або представником).

Відповідальність за достовірність відомостейвказаних при реєстрації на сайті, покладається на заявника. Відзначається, що відомості про особу використовуватимуться виключно для цілей ведення реєстру і надання інформації у випадках, передбачених законодавством.

Також необхідно внести плату за надання інформації з Державного реєстру прав з використанням платіжних систем через інтернет.

Отримання інформації з реєстру здійснюється шляхом пошуку, перегляду і (у разі потреби) друку актуальної інформації про зареєстровані речові права і їх обтяження на об'єкт нерухомого майна.

Пошук необхідних відомостей здійснюється по:

- реєстраційному номеру об'єкту нерухомого майна

- адресі об'єкту нерухомого майна

- місцезнаходженню або кадастровому номеру земельної ділянки

-идентификационным даним фізичної або юридичної особи.

Також в постанові визначений Порядок надання фізичним і юридичним особам інформації з реєстру у паперовій формі (у вигляді інформаційної довідки, виписки); Порядок доступу в реєстр посадовців держорганів, місцевого самоврядування, судів, органів внутрішніх справ, прокуратури і Служби безпеки, а також нотаріусів, адвокатів.

Нагадаємо, що реєстр став відкритим згідно
Закону № 1701 - VII

Відгуки тих, що вже випробували онлайн-доступ до реєстру свідчать про наявність деяких проблем. Так, інформації в реєстрі мало, багато хто не зміг знайти навіть свою квартиру. Плата за отримання інформації - 17 грн. плюс комісія (до речі, оплата проходить без використання протоколу безпеки). Дані, які вводяться при реєстрації, не перевіряються - можна написати будь-яке прізвище, номер паспорта і ИНН. Захист цих особистих даних не досконалий, адже знаючи номер вашої виписки, можна подивитися і чужі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини