Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати дали Кабміну 1 день на доопрацювання "антисоціального" закону

Реклама

Народні депутати повернули Кабміну на доопрацювання законопроект № 1577 "Про внесення змін і визнання що втратили силу деяких законодавчих актів України", що передбачає урізування пільг і соціальних гарантій населенню і держслужбовцям. Законопроект був поданий в пакеті, необхідному для ухвалення Закону про Держбюджет-2015.

Депутати вважають неприйнятною відміну пільг інвалідам, чорнобильцям, малозабезпеченим верствам населення і потерпілим майдановцам. Також вони називають антисоціальним введення платного навчання в 10м і 11м класі загальноосвітніх шкіл. Також неприпустимим є зниження витрат на науку - нардепів не влаштовує відміна надбавок учителям і науно-педагогическим працівникам. Парламентарі також виступили проти можливості закриття учбових закладів без узгодження з територіальною общиною і відміну безкоштовного живлення в школах.

Відмітимо, що законопроект передбачає і скорочення чисельності держслужбовців, а також відміну надбавок держслужбовцем у відставці (зокрема, у розмірі 80% від окладу).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини