Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Контроль за концентраціями і інша актуальна інформація про погляди АМКУ на межі дозволеного

11 грудня 2014, 10:29
721
0
Реклама

Однією з головних функцій держави на економічному терені вважається протидія монополізації ринків, яка шкодить як підприємцям (окрім тих, природно, хто стає монополістами), так і споживачам. Не останнє місце в цьому процесі займає контроль за концентраціями і погодженими діями.

Саме ці процедури, здійснення яких в Україні покладене на АМКУ, стали головною темою що вийшло 11 грудня випуску аналітичного електронного видання ЮРИСТ&ЗАКОН. При цьому увага приділена не лише суто процедурним питанням на зразок порядку формування і подачі пакету документів для отримання від АМКУ дозволу на концентрацію мул погоджені дії.

Однією з найважливіших проблем на цьому терені є недостатньо відпрацьований механізм інформаційної взаємодії АМКУ і потенційних учасників концентрації. Заявникові потрібна інформація про погляди АМКУ на межі дозволеного - це дозволяє або взагалі не робити ті або інші дії, які будуть розцінені як порушення, або належним чином обгрунтовувати їх законність. І ось з цим в Україні доки проблема (особливо в частині видачі дозволів на концентрацію). Детальніше про те, що треба покращувати, з опорою на європейський досвід, можна упізнати з матеріалу "Інформаційне забезпечення учасників концентрації".

Крім того, в матеріалах номери розкриті і нюанси процедури отримання дозволів, зокрема розглянутий порядок формування і подачі пакету документів для отримання від АМКУ "добро" на концентрацію мул погоджені дії.

Втім, видання не обмежується лише однією темою. У сьогоднішньому номері Ви зможете прочитати про рішення ВСУ, яке визначає межі права учасника на отримання інформації про діяльність суспільства. Що цікаво, Верховний суд визначає ці рамки досить жорстко, стверджуючи, що далеко не усі документи доступні учасникові через вимоги закону. Отже при написанні статуту ще важливішим стає правильне закріплення списку документів суспільства, доступних учасникам на першу вимогу.

Загалом, практика не коштує на місці. І Ви завжди будете в курсі її останніх змін, читаючи ЮРИСТ&ЗАКОН.

Про цих і інших темах читайте у свіжому номері електронного видання ЮРИСТ&ЗАКОН. Номер доступний тільки для передплатників видання. Якщо Ви ще не виписуєте видання, замовте безкоштовний доступ до демо-номеру чи підпишіться на видання ЮРИСТ&ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини