Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розширений перелік документів, по яких заборгованість стягається на підставі старанного напису нотаріуса

Реклама

Кабмін постановою від 26 листопада 2014 року № 662 вніс зміни в перелік документівпо яких стягнення заборгованості здійснюється у безперечному порядку на підставі старанних написів нотаріусів.

Встановлено, що заборгованість стягається по іпотечним договорамщо передбачає право звернення стягнення на предмет іпотеки у разі прострочення платежів за основним зобов'язанням до закінчення терміну виконання основного зобов'язання. Для отримання старанного напису представляються:

а) оригінал нотаріально засвідченого іпотечного договору;
б) оригінал або належним чином завірена копія договору, що встановлює основне зобов'язання;
в) завірена стягувачем копія письмової вимоги про усунення порушення виконання зобов'язання, яке було спрямована боржникові і майновому поручителеві (у разі його наявності), з відміткою стягувача про непогашення заборгованості;
г) оригінали розрахункового документу про надання послуг поштовому зв'язку і опису вкладення, що підтверджують напрям боржникові письмової вимоги про усунення порушення виконання зобов'язання;
д) довідка фінансової установи про ненадходження платежу.

Крім того, перелік доповнений новим розділом "Стягнення заборгованості на підставах, витікаючих з кредитних стосунків". Встановлено безперечне стягнення по кредитних договорахпо яких боржниками допущено прострочення платежів по зобов'язаннях. Для отримання старанного напису представляються:

а) оригінал кредитного договору;
б) завірена стягувачем виписка з рахунку боржника з вказівкою суми заборгованості і термінів її погашення з відміткою стягувача про непогашення заборгованості.

Також, згідно зі змінами на підставі старанних написів нотаріусів стягатиметься заборгованість по аграрних розписках. Для отримання старанного напису на нотаріально завірених товарних і фінансових аграрних розписках представляються:

а) оригінал аграрної розписки без відмітки про її виконання;
б) завірена кредитором копія письмової вимоги про усунення порушення виконання зобов'язання, яке було спрямована боржникові;
в) оригінали розрахункового документу про надання послуг поштовому зв'язку і опису вкладення, що підтверджують напрям боржникові письмової вимоги про усунення порушення виконання зобов'язання.

З переліку виключений розділ, регулюючий безперечне стягнення по чеках.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини