Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Допомогу родичам загиблих майдановцев, що не домовилися, виплатять пропорційно

Реклама

Минсоцполитики наказом від 25 вересня 2014 року № 688 внесло зміни в Порядок виплати одноразової грошової допомоги членам сімей осіб, смерть яких пов'язана з участю в масових акціях громадського протесту, що сталися в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року.

Встановлено, що у разі відсутності згоди членів сім'ї загиблої (померлого) особи за визначенням уповноваженого представника сім'ї, на банківський рахунок якого буде здійснена виплата посібникаМинсоцполитики з письмової згоди таких осіб розподіляє допомогу пропорційно між членами сім'ї, що звернулися. Заява подається в довільній формі. Зміни набудуть чинності з дня офіційної публікації.

Згідно діючої редакції, якщо відсутня згода членів сім'ї загиблого відносно уповноваженого представника, на банківський рахунок виплачується посібник, питання вирішується в судовому порядку.

Нагадаємо, членам сімей загиблих в масових акціях цивільного протесту виплачують 100-кратний розмір прожиткового мінімуму (у 2014 році - 121 800 грн.). До членів сім'ї відносяться дружина (чоловік), їх неповнолітні діти, батьки, а також особи, які на момент загибелі (смерті) вказаних осіб знаходилися на їх утриманні.

Також читайте: Як потерпілим майдановцам отримати допомогу?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини