Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджені критерії для відшкодування ПДВ з 2015 року

19 листопада 2014, 14:36
2419
1
Реклама

Мінфін наказом від 14 листопада 2014 року № 1128 затвердив Порядок визначення відповідності платника ПДВ критеріям, що надають право на отримання автоматичного бюджетного відшкодування податку. Наказ набуде чинності 1 січня 2015 року. Без застосування цих критеріїв здійснюється відшкодування інвесторові (операторові) за угодою про розділ продукції.

Документ прийнятий у зв'язку зі змінами порядку електронного адміністрування ПДВ і оподаткування інвестиційної діяльності.

Критерії оцінки платника ПДВ, відповідність яким дає йому право на отримання автоматичного бюджетного відшкодування сум ПДВ, побудовані на аналізі цих його звітних показників і наявної податкової інформації. Мінфін встановив 5 груп таких даних (замість 8, передбачених діючим Порядком:

1) платники ПДВ, які не знаходяться в судових процедурах банкрутства відповідно до Законом "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкротом";

2) платники ПДВ, включені в Єдиний державний реєстр юрособ і фізосіб-підприємців, відносно яких в реєстрі відсутні записи про відсутність підтвердження відомостей; відсутності по місцезнаходженню та ін.;

3) платники податків мають внеоборотные активи, залишкова балансова вартість яких на звітну дату за даними податкового обліку перевищує в 3 рази суму ПДВ, заявлену до відшкодування, і:

- здійснюють операції, до яких застосовується нульова ставка (питому вагу яких впродовж попередніх 12 послідовних звітних податкових періодів (місяців) сукупно складає не менше 40 % загального об'єму поставок (для платників ПДВ з квартальним звітним періодом, - впродовж попередніх 4 послідовних звітних періодів), або

- здійснили інвестиції у внеоборотные активи в розмірах не менше 3 млн. грн. впродовж останніх 12 місяців.

4) платники податків не мають податкового боргу;

5) великий платник податків не декларував негативного значення об'єкту оподаткування податком на прибуток за підсумками останнього звітного (податкового) року.

Порядок звіряння відповідності даних критеріям і повідомлення платників податків залишається незмінним.

Нагадаємо, з 1 січня 2015 року платникам ПДВ в день реєстрації в системі електронного администрирвоания відкриють банківські рахунки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини