Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Люстрационная перевірка суддів ВАСУ почнеться з 1 грудня

Реклама

Голова Вищого адміністративного суду Олександр Нечитайло видав наказ про організацію проведення перевірки суддів ВАСУ відповідно до Законом "Про очищення влади". Згідно із затвердженим планом проведення перевірок :

1 грудня 2014 року відбуватиметься перевірка достовірності відомостей відносно застосування заборон, передбачених частями 3 або 4 ст. 1 Закону відносно Голови і заступників Голови ВАСУ, членів Вищої ради юстиції і членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, які є суддями ВАСУ;

2 і 3 грудня - відбудеться перевірка відносно суддів другої судової палати;

4 і 5 грудня - відносно суддів першої судової палати;

8 і 9 грудня - відносно суддів третьої судової палати;

10 грудня почнеться перевірка суддів, відносно яких з поважних причин не проведена планова перевірка (у зв'язку з лікарняним, відрядженням, відпусткою і так далі).

Інформація про реалізацію Закону "Про очищення влади" розміщуватиметься на офіційному сайті ВАСУ в тому, що відповідає розділі.

Джерело: ВАСУ

Відповідно до графіку люстрационных перевірок, затвердженим Кабміном, перевірка професійних суддів проводиться з грудня 2014 року по грудень 2015 року. Вже видані накази про початок люстрації головами ВСУ і ВХСУ. Також у ВСУ і ВССУ розпочаті люстрационные перевірки відносно працівників апарату суду

Нагадаємо, Пленум ВСУ звернувся до Конституційного Суду відносно конституційності окремих норм Закону про люстрацію. Також судді просять внести зміни до Закону, які б гарантували їх незалежність при проведенні люстрації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини