Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 15 жовтня почнуться відкриті земельні аукціони

9 жовтня 2014, 09:16
1006
1
Реклама

Ряд рішень по децентралізації повноважень у сфері земельних стосунків - збільшення повноважень органів місцевого самоврядування в управлінні територіями, подолання корупції в земельній сфері і збільшення надходжень до місцевих бюджетів - повинно реалізувати Госземагентство за дорученням Віце-прем'єр-міністра України, Міністра регіонального розвитку Володимира Гройсмана.

Зокрема, з 15 жовтня поточного року Госземагентство повинно забезпечити проведення відкритих публічних земельних аукціонів за поданням земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (окрім тих, що знаходяться в користуванні) для ведення фермерського господарства і особистого селянського господарства. Переліки ділянок, які виставляються на земельні торги, мають бути розміщені на офіційному сайті агентства.

Також з 15 жовтня на розгляд місцевих рад повинні спрямовуватися будь-які питання розпорядження землями сільськогосподарського призначення державної власності на етапі надання згоди на розробку відповідної документації по землеустрою.

Крім того, Госземагентство зобов'язане забезпечити органам місцевого самоврядування доступ до відомостей Державного земельного кадастру вже з 1 січня 2015 року в режимі читання. До прийняття необхідних законодавчих змін буде реалізований відповідний пілотний проект.

Ряд рішень тих, що стосуються наповнення Державного земельного кадастру відомостями. До 1 січня 2015 року в Державний земельний кадастр має бути додатково внесена інформація про 1,5 млн земельних ділянок, наданих до 1 січня 2013 року, з автоматичною передачею відповідних електронних документів в Державний реєстр прав на нерухоме майно. Також потрібне виправлення можливих помилок і невідповідностей в ранніх відомостях Госземкадастра.

За інформацією Минрегиона

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини