Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минсоцполитики створює єдину базу внутрішньо переміщених осіб

Реклама

У Україні створюється Єдина інформаційна база даних про узятих на облік осіб, які були переміщені з Криму або зони антитерористичної операції, яка міститиме вказану переселенцями інформацію і їх фото.

8 жовтня набув чинності Порядок оформлення і видачі довідки про узяття на облік особи, переміщеної з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції, затверджений постановою Кабміну від 1 жовтня 2014 року № 509.

Згідно з документом переселенцям з Криму і зони АТО видаватимуться довідки про узяття на облік. Для її отримання повнолітній переселенець може звернутися особисто або через законного представника із заявою і копією паспорта в органи соціального захисту населення по місцю перебування. У заяві, серед іншого, мають бути вказані відомості про житлових, соціальних, медичних, освітніх і інших потребах переселенця, а також інформація про наявність у членів сім'ї у володінні житла, розташованого в інших регіонах, окрім Криму і зони АТО.

Довідка видаватиметься в день подачі заяви безоплатно, по встановленій формі. Прийняття заяв і видача довідок про постановку на облік можуть здійснюватися у місцях проживання переміщених осіб, працівниками житлово-експлуатаційних організацій або уповноваженими особами, певними виконавчими органами сільських і селищних рад, за узгодженням з уповноваженим органом.

Якщо переселенці розміщуються регіональним штабом з питань, пов'язаних з соцзабезпеченням громадян України, переміщених з Криму і зони АТО, заява подається посадовцю.

Для отримання довідки про узяття на облік неповнолітніх дітейякі переміщені без батьків або членів сім'ї, заява подається їх опікуном, опікуном або законним представником.

У видачі довідки може бути відмовленоякщо:

1) відсутні обставини, що викликають переміщення особи з тимчасово окупованої території України і районів проведення АТО;

2) втрачені або викрадені документи, що засвідчують особу і підтверджують громадянство України, до їх відновлення.

У разі відсутності документу, що засвідчує особу, переселенець повідомляє про це в територіальні підрозділи ГМС, які в 1-денний термін видають тимчасове посвідчення.

Якщо переселенці розміщуються регіональним штабом з питань, пов'язаних з соцзабезпеченням громадян України, переміщених з Криму і зони АТО, заява подається посадовцю.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини