Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності Закон про телепродажі

Реклама

Сьогодні, 3 жовтня, набув чинності Закон № 1322 - VII про внесення змін до Закон "Про рекламу", який був прийнятий Верховною Радою 5 червня. Закон про рекламу доповнений статтею, регулюючою телепродажі - трансльована на телебаченні безпосередня публічна пропозиція укласти договір купівлі-продажу певного товару. Встановлено, що трансляція телепродажу, здійснювана не спеціалізованими на телепродажах каналами мовлення, у вигляді окремої програми або передачі (телемагазину) повинна мати безперервну мінімальну тривалість 15 хвилин. Максимальна кількість таких телемагазинів впродовж астрономічної доби на не специализированых каналах не може перевищувати 8, а загальна тривалість їх трансляції не повинна перевищувати 3 годин на добу. Забороняється телепродаж лікарських засобів, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації, а також медичної техніки, застосування якої вимагає спеціальних знань і підготовки. Обличчя, які здійснюють виробництво або продаж таких товарів можуть виступати спонсорами теле-, радіопередач і програм. Для цього дозволено вказувати інформацію рекламного характеру про ім'я або найменування, знак для товарів і послуг, за винятком будь-якого посилання на ліки, які вживаються і поширюються тільки по рецепту лікаря, і медтехніки, методах профілактики, діагности, лікування і реабілітації, застосування яких вимагає спеціальних знань і підготовки.

Також Закон встановлює нові норми відносно рекламних блоків на телеканалах. Так, дозволено переривати трансляцію дитячих програм за умови, що вони тривають більше 30 хвилин. При цьому дитячі передачі тривалістю більше за півгодини можуть уриватися рекламою не частіше за один раз кожні 30 хвилин. Це ж торкається і новинних програм.

Трансляція концертно-видовищних програм, передач може уриватися рекламою за умови, що між рекламними вставками програма триває не менше 20 хвилин (раніше - не менше 30 хвилин).

Трансляція кино-и телефільмів може уриватися рекламою не частіше за один раз впродовж кожних 30 хвилин мовлення. Трансляція інших фільмів, у тому числі окремих серіїв, серіалів, документальних фільмів і так далі, може уриватися рекламою не частіше за один раз кожні 20 хвилин.

Відмітимо, що час мовленнявідведене на рекламу і телепродажі не може перевищувати 15 %, а впродовж виборчого процесу - 20 % фактичного об'єму мовлення впродовж астрономічної доби телерадіоорганізацією будь-якої форми власності. Доля реклами і телепродажів впродовж кожної астрономічної години фактичного мовлення не повинна перевищувати 20 %, а впродовж виборчого процесу - 25 %.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини