Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВАСУ розповів про осудність админдел місцевим загальним судам

Реклама

Пленум Вищого адміністративного суду вніс зміни у постанову від 13 грудня 2010 року № 3 "Про практику застосування адміністративними судами законодавства в справах з приводу оскарження рішень, дій або бездіяльності державної старанної служби".

Доповнений пункт 9 постанов, згідно з яким судам необхідно враховувати, визначаючи предметну і територіальну осудність справ з приводу рішень, дій або бездіяльності державної старанної службищо по приписах пункту 5 частин 1 ст. 18, частини 6 ст. 181 КАС админдела з приводу рішень, дій або бездіяльності держвиконавця або іншого посадовця ГИС по виконанню ними рішень судів у справах, передбаченим пунктами 1 - 4 частини 1 ст. 18 Кодексу, розглядаються місцевим загальним судом як адміністративним судом, який видав виконавський лист, незалежно від статусу позивача в старанному виробництві.

ВАСУ вказав, що при цьому місцевим загальним судам як адміністративним також предметно осудні адміністративні справи з приводу оскарження постанов держвиконавця або іншого посадовця ГИС про стягнення старанного зборувитрат на проведення старанних дій і накладенні штрафу в ході виконання ними прийнятих цими судами рішень (пункт 5 частин 1 ст. 18 КАС).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини