Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Усі кримські студенти вчитимуться на бюджеті?

Реклама

Сьогодні, 11 вересня, набув чинності Закон № 1635 - VII про внесення змін до Закону "Про забезпечення прав і свобод громадян і правовий режим на тимчасово окупованій території України" відносно місця перебування і права на освіту. Закон був ухвалений Верховною Радою в другому читанні 12 серпня (законопроект № 4931). Нагадаємо, редакціяприйнята в першому читанні, передбачала, що переселенці з Криму вчитимуться в інших регіонах України за рахунок засобів держбюджету з наданням місць в гуртожитках на якийсь час навчання. При цьому, якщо студентів з Криму більше, ніж бюджетних місць, держзамовлення має бути збільшене.

Відмітимо, що в другому читанні депутати збиралися голосувати за ухвалення Закону з поправками Президента, які передбачали, що кримські студенти повинні вчитися на загальних підставах, в межах загального об'єму витрат передбачених внз на підготовку кадрів, і об'єму держзамовлення. Але Руслан Князевичпредставляючи законопроект депутатам, чомусь зачитав не пропозиції Президента, а текст, поданий до парламенту і прийнятий в першому читанні. Нардепи обговорили "пропозиції Президента", при чому Олег Зарубинский ставив питання, за текстом президентських поправок, а Р. Князевич відповідав, виходячи з тексту, прийнятого в першому читанні. Так було обговорено питання додаткового фінансування з бюджету навчання студентів з Криму, які не увійшли до об'єму держзамовлення.

У результаті депутати проголосували за ухвалення Закону, як би з урахуванням президентських поправок, але за фактом його пропозиції не були внесені. 8 вересня Президент підписав Закон в редакції першого читання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини