Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

IT- дайджест: патентні спори і контроль за особистою інформацією

9 вересня 2014, 11:00
885
0
Реклама

У Адміністрації Президента відмінили паперовий документообіг

Розпорядженням глави Адміністрації Президента України Бориса Ложкина скасований паперовий документообіг і розпочата робота по переходу на електронну обробку документів. Електронна обробка документів торкається розпоряджень з питань основної діяльності, доручень керівництва АПУ, службових і доповідних записок, заявок різних структурних підрозділів, інших документів, якими обмінюються підрозділи. Планується, що такі зміни сприятимуть оптимізації роботи службовців Адміністрації, і дозволять прискорити і поліпшити процеси обміну інформацією і процеси ухвалення рішень. До кінця вересня 2014 року повинен завершитися процес оптимізації взаємодії більшості процесів між структурними підрозділами Адміністрації Президента. У Адміністрації відмічають, що наступним етапом в цьому процесі повинна стати побудова аналогічної системи взаємодії АПУ з Кабінетом Міністрів, а потім - налагодження зв'язків з райдержадміністраціями.

Європол створює кибергруппу швидкого реагування

Об'єднаний європейський поліцейський орган Європол оголосив про створення нової кибергруппы швидкого реагування (Joint Cybercrime Action Taskforce (J - CAT)), до завдань якої увійде боротьба з кіберзлочинністю, а також координація дій правоохоронних органів ЄС і інших країн з питань спільної боротьби з комп'ютерними злочинами. J - CAT координуватиме міжнародні розслідування відносно поточних ИТ-угроз і займатиметься моніторингом поточної ситуації, пов'язаної з хакерською активністю. У кибергруппу швидкого реагування увійшли: ФБР США, британське агентство NCA (National Crime Agency), центр ECС (European Cybercrime Centre)європейський підрозділ EU Cybercrime Taskforce і інші.

Відстежувати звернення громадян в міліцію можна через нову інтернет-платформу

Київська міліція запустила тестовий проект, який дозволяє громадянинові відстежувати статус розгляду його звернення в правоохоронні органи. Для відстежування свого звернення, громадянин повинен зайти на сайтввести номер звернення, який йому вислали в SMS, ввести код підтвердження і проглянути статус свого звернення.

Capcom позивається до Koei Tecmo в cвязи c нapyшeниeм пaтeнтoв

Видавництво комп'ютерних ігор Capcom подало до суду на свого конкурента, компанію Koei Tecmo в зв'язку c патентними порушеннями. За словами представників Capcom, в 2002 році компанією була запатентована система, при якій гравець дістає можливість розблоковувати якийсь унікальний додатковий контент, використовуючи дані, що залишилися на тій же платформі від іншої гри. Подібна опція досить часто зустрічається в наші дні, особливо популярна вона серед проектів від Electronic Arts. Приміром, за наявність збережень від Mass Effect 3 гравцям дарували зброю і броню в Kingdoms of Amalur : Reckoning. Але в Capcom упевнені, що саме вони були першими і є утримувачами патенту. Це не єдина претензія, яку Tecmo пред'являє до Koei, - функція вібрації контроллера при наближенні супротивника в грі також, по словах Capcom, була використана без дозволу.

"ВКонтакте" поділиться інформацією із спецслужбами

Діє Закон РФ, який передбачає реєстрацію популярних російських блогерів в реєстрі Роскомнадзора. Соціальна мережа "ВКонтакте" стала першим російським інтернет-сайтом, який Роскомнадзор включив у свій реєстр. За законодавством РФ "ВКонтакте" присвоєний статус "організатора поширення інформації". У зв'язку з цим, соціальна мережа повинна зберігати дані про дії своїх користувачів впродовж шести місяців і ділитися цією інформацією із спецслужбами. Услід за соціальною мережею "ВКонтакте", розглядаються документи ще трьох інтернет-компаній - ТОВ "Яндекс", ТОВ "Рамблер Інтернет Холдинг" і ЗАТ "Мамба". У реєстр Роскомнадзора ці компанії можуть включити вже в найближчому часі. Варто відмітити, що, на думку російських депутатів, Роскомнадзор повинен перевірити і український "Яндекс", який видає в пошуку по новинах статті з "антиросійською пропагандою".

У Інтернеті з'явилася база з паролями від акаунтів "Яндекса"

Увечері 7 вересня 2014 року на "Хабрахабре" з'явилося повідомлення про те, що на одному з форумів була розміщена база паролів від більш ніж мільйона акаунтів "Яндекс.Пошта". У "Яндексе" заявляють, що кожен окремий пароль міг витекти внаслідок зараження комп'ютера користувача вірусом, який передає персональні дані шахраям. Також компанією розглядається варіант фишинга - схеми, при якій зловмисник створює копію сайту або сервісу, щоб ввести користувача в оману і викрасти пароль. Прес-секретар "ВКонтакте" Георгій Лобушкин повідомив, що соціальна мережа заморозила усі акаунти, пов'язані з логінами із скомпрометованої бази, поки їх власники не змінять паролі.

Інформація АТ "Юскутум"

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини