Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ув'язнені зможуть користуватися Інтернетом в спеціальних класах за плату

Реклама

5 вересня набув чинності Порядок організації надання засудженим до позбавлення волі доступу до Інтернету, затверджений наказом Мінюсту від 1 серпня 2014 року № 1275/5.

Нагадаємо, право користування Інтернетом ув'язненим надано Законом № 1186 - VIIяким внесені зміни в Карно-старанний кодекс з метою адаптації правового статусу засудженого до європейських стандартів.

Відповідно до Порядку в установах відбуття покарання і слідчих ізоляторах за бюджетні кошти обладнався інтернет-клас. Якщо засуджені містяться в приміщеннях камерного типу, у відособлених приміщеннях улаштовуються ізольовані робочі місця.

Перелік веб-ресурсівдо яких надається доступ, затверджується комісією установи, в яку входять начальник і керівники структурних підрозділів установи. Перелік щокварталу переглядається і доповнюється по заявах засуджених, які подаються через начальника відділення соціально-психологічної служби установи і розглядаються в 2-денний термін. Комісія також дає дозвіл на користування засобами IP- телефонії і Skype.

Забороняється доступ
засуджених до веб-ресурсів, не включених в перелік, демонструючих жорстокість, насильство, агресію, носячих еротичний або порнографічний характер і тому подібне, а також до соціальних мереж і електронної пошти.

Осужденые користуються Інтернетом по графікузатвердженому начальником установи, у вільний час, відведене розпорядком дня.

За користування Інтернетом повинні платити самі засуджені. При розрахунку вартості враховуються тарифний план, час користування, витрати на обслуговування мережі і інтернет-класу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини