Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд заочно стягнув неузятий кредит

Реклама

Суд зобов'язав клієнта "Приватбанку" виплатити майже 5 тис. доларів за кредитним договором, що встановлює ліміт на платіжну картку. В день укладення договору клієнт не отримав кредитні кошти. Чи знімалися гроші з рахунку, в судовому рішенні не вказано. Тільки встановлено, що заборгованість по кредиту склала 2070,3 доларів США. Також вказана сума нарахованих відсотків за користування, комісія і штрафи. Наявність і сума заборгованості за договором були підтверджені відповідним розрахунком банку. Рішення у справі № 569/13503/13-ц Ровненский міськсуд виніс 7 серпня заочно. Ця справа була розглянута повторно, після відміни заочного рішення від 26 вересня 2013 р.

Судом встановлено, що згідно з угодою, що знаходиться в 2005 році, відповідач отримав кредит у розмірі 0.00 [Долар США] у вигляді встановленого кредитного ліміту на платіжну картку із сплатою відсотків за користування кредитом у розмірі 19,2 % в рік на суму залишку заборгованості по кредиту з кінцевим терміном повернення, що відповідає терміну дії карти.

Між відповідачем і банком був ув'язнений договір приєднання. Клієнт підписав заяву, яка разом з Умовами надання банківських послуг і Правилами користування платіжною карткою складає між ним і банком договір. Згідно п. 9.12 Умов і правил надання банківських послуг договір діє впродовж 12 місяців з моменту підписання. Якщо впродовж цього терміну жодна із сторін не проінформує іншу сторону про припинення його дії, він автоматично лонгируется на такий же термін.

Суд встановив, що порушуючи статі 526, 527, 530 Цивільного кодексу і умов договору клієнт свої зобов'язання не виконав, у зв'язку з чим заборговував банку 4965,87 доларів США.

Крім того, суддя Кристина Ореховскаящо розглядала справу, задовольнила клопотання про забезпечення позову і наклала арешт на майно клієнта "Приватбанку". Арешт на квартиру і будинок з присадибною ділянкою накладений в межах заявлених вимог у розмірі 39677,29 грн. Валютна заборгованість була перерахована по курсу 7,99 відповідно до службового розпорядження Нацбанку від 31 травня 2013 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини