Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Грядущие изменения законодательства в связи с подписанием Соглашения о зоне свободной торговли с ЕС – terra incognita? (ЮРИСТ&ЗАКОН)

4 вересня 2014, 14:51
187
0
Реклама

Однією зі значущих подій в політичному і економічному плані для України стало підписання 27 червня 2014 року Угоди про глибоку і усеосяжну зону вільної торгівлі (глава IV Угоди про асоціацію) (Угода про ЗСТ). Після підписання в ЗМІ з'явилася безліч публікацій і коментарів з цієї тематики, в основному пов'язаних з відкриттям ринку ЄС для українських компаній у зв'язку з відміною або лібералізацією діючих ввізних мит.

Без адаптації законодавства українському бізнесу не вдасться скористатися багатьма передбаченими перевагами і преференціями. Окрім цього, адаптація повинна проводитися не лише відносно законодавства, регулюючого экспортоориентированные галузі, але і галузі, працюючі тільки з українським споживачем.

В той же час поза увагою залишається ще один принциповий блок Угоди про ЗСТ, Угоди, що є невід'ємною частиною, про асоціацію, а саме: Угоду про ЗСТ передбачає необхідність істотної адаптації законодавства України до aсquis communautaire ЄС в самих різних сферах. Без такої "домашньої роботи" Кабінету Міністрів України і Верховної Ради України українському бізнесу не вдасться скористатися багатьма передбаченими перевагами і преференціями. Окрім цього, адаптація повинна проводитися не лише відносно законодавства, регулюючого экспортоориентированные галузі, але і галузі, працюючі тільки з українським споживачем.

Автор електронного видання ЮРИСТ&ЗАКОН зробив короткий огляд основних підходів до адаптації законодавства, передбачених Угодою про ЗСТ. Стаття "Прийдешні зміни законодавства України у зв'язку з підписанням Угоди про глибоку і усеосяжну зону вільної торгівлі з ЄС - terra incognita?.". опублікована в демо-номере (N27, липень 2014) електронного видання ЮРИСТ&ЗАКОН.

Стаття доступна для передплатників і в гостьовому доступі до демо-номеру.

Щоб ознайомитися із статтею і виданням в цілому, замовте демо-доступ до ЮРИСТ&ЗАКОН>>

Тепер усі продукти ЛІГА :ЗАКОН, у тому числі і видання ЮРИСТ&ЗАКОН інтегровані в Єдину інформаційну платформу ЛІГА :ЗАКОН ДЛЯ УСІХ. Замовивши демо-доступ до видання, Ви отримаєте доступ і до Єдиної платформи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини