Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як зареєструвати нерухомість, розташовану в зоні АТО?

22 серпня 2014, 09:09
1406
0
Автор:
Реклама

Заяви про реєстрацію прав на нерухоме майно, розташоване в межах територій Луганської і Донецької областей, можуть подаватися як до будь-якого органу державної реєстрації прав на території області, в межах якої розташована нерухомість, так і в органи державної реєстрації прав Харківської, Полтавської, Дніпропетровської, Запорізької, Житомирської, Сумської і Чернігівської областей. Це передбачено в наказі Мінюсту № 1354/5 "Про тимчасові заходи за поданням послуг з державної реєстрації прав на нерухоме майно, розташоване в межах територій Луганської і Донецької областей".

Крім того, відповідно до постанови Кабміну № 226 "Питання державної реєстрації прав на нерухоме майно, яке розташоване на тимчасово окупованій території" реєстрація прав на нерухоме майно і їх обтяжень, внесення змін до Реєстру, ведення реєстраційних і облікових справ, здійснення інших реєстраційних дій відносно нерухомого майна, розташованого в межах території АР Крим і м. Севастополя, здійснюють органи державної реєстрації прав Херсонської і Запорізької областей.

Законом "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно і їх обтяжень" з 1 січня 2013 року введена єдина для усієї території України система державної реєстрації прав на нерухоме майно і їх обтяжень, яка здійснюється шляхом внесення записів в Державний реєстр речових прав на нерухоме майно. Реєстр діє на усій без виключення території України. Провести державну реєстрацію прав на нерухоме майно в нашій державі у будь-який інший спосіб, окрім як шляхом внесення відповідного запису в Реєстр, неможливо.

За інформацією прес-служби Укргосреестра.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини