Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд позбавив повноважень трьох членів Вищої ради юстиції

Реклама

Сьогодні Київський апеляційний адмінсуд залишив без змін рішення Окружного адміністративного суду міста Києва у справі № 826/5306/14. Про це повідомляє адвокат Олександр Билоус. Спірним рішенням був визнаний протиправним і відмін наказ Міносвіти від 17.04.2014 № 471 "Про проведення з'їзду представників юридичних вищих учбових закладів і наукових установ". На цьому з'їзді (альтернативному з'їзду організації Сергія Кивалова) були обрані члени Вищої ради юстиції і Вищої кваліфікаційної комісії суддів від юридичних внз.

Суд визнав відсутність компетенції Міносвіти відносно скликання, підготовки, організації і проведення з'їзду представників юридичних внз і наукових установ з питань призначення членів УСЮ і ВККС.

Тому визнано протиправним і скасовано рішення З'їзду представників юридичних вищих учбових закладів і наукових установ від 29 квітня 2014 р. про призначенні на посаді членів УСЮ декана юридичного факультету Львівського національного університету ім. И. Франка Жваво А. М., завідувача кафедрою Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого Каплина А. В.судді Апеляційного суду Закарпатської області Фазикош Г. В. Скасовано і рішення З'їзду про призначення на посади членів ВККС доцента Національного університету "Києво-могилянська академія" Сущенко В. Н. і заступника директора Науково-дослідного інституту частки права і підприємництва ім. академіка Ф. Г. Бурчака Національній академії правових наук Галянтич М. К.

А. Билоус відмітив, що апеляционный суд прийняв рішення незважаючи на позицію Міністерства освіти, Генеральної прокуратури і представників Верховної Ради, які заявляли про законність цього альтернативного з'їзду.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини