Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Урядовий законопроект про санкції ухвалений за основу

Реклама

243 народні депутати підтримали ініціативу Кабміну про введення санкцій за посягання на суверенітет України і прийняли в першому читанні проект Закону про санкції (зареєстрований під № 4453а). В ході обговорення парламентарі підкреслювали необхідність внесення правок в законопроект. Зокрема, було запропоновано застосовувати санкції тільки до іноземних держав, підприємств і громадян (у проекті передбачена можливість застосування санкцій і до українців). Також депутати не були згодні з процедурою ухвалення рішень про застосування санкцій. Арсеній Яценюк погодився обговорити пропозиції народних депутатів і повернутися до голосування по законопроекту сьогодні в 16:00.

Законопроектом передбачено 29 видів санкцій, серед яких блокування активівобмеження торгових операцій, запобігання виведенню капіталів за межі України, припинення виконання економічних і фінансових зобов'язань, анулювання або припинення ліцензій. Пропозиції про санкції виносяться на розгляд Ради національної безпеки і оборони Верховною Радою, Президентом, Кабміном, Нацбанком, СБУ. У свою чергу, СНБО приймає рішення про застосування санкції, яке вводить в дію Президент спеціальним Указом. Рішення об припинення міжнародного договору приймається Верховною Радою за уявленням СНБО.

Санкції можуть застосовуватися з боку України по відношенню до іноземної держави, іноземному юр- чи фізособі, громадянам України, юрособам, створеним за законодавством України, а також іншим суб'єктам.

Детальніше про проект: Які санкції підготував Кабмін?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини