Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Судові справи із зони АТО пропонують розподіляти головам вищих спецсудів

Реклама

Руслан Князевич зареєстрував у Верховній Раді законопроект 4447а про здійснення правосуддя і карного виробництва у зв'язку з проведенням антитерористичної операції.

Законопроектом пропонується врегулювати питання визначення територіальної осудності в районі проведення АТО, перебування під слідством карних правопорушень, здійснених в зоні АТО, а також у разі зміни меж району проведення АТО або її завершення. Так, законопроектом передбачений механізм визначення судів для розгляду справ в першій і апеляційній інстанціях і здійснення досудового розслідування карних правопорушень, якщо здійснення правосуддя і попереднього розслідування в місцях, визначених чинним законам, неможливе.

Зокрема, визначення судів для розгляду таких судових справ покладається на голів вищих спеціалізованих судів. Державна судова адміністрація займеться складанням переліку місцевих і апеляційних судів, які знаходяться в районі проведення АТО і в яких неможливо здійснювати правосуддя, і напрямом відповідних представлень главам вищих спецсудів для ухвалення вказаних рішень.

Законопроектом також пропонується вирішити питання перебуванню під слідством карних правопорушень, здійснених в зоні АТОу випадку якщо здійснення досудового розслідування неможливе. Так, перебування під слідством таких карних правопорушень, у випадках неможливості досудового розслідування, визначається Генеральним прокурором України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини