Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати збираються заборонити тримати ведмедів в ресторанах

Реклама

Комітет з питань екологічної політики, природокористування і ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи рекомендує парламенту ухвалити за основу законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України (відносно охорони фауни, флори і посилення боротьби з браконьєрством).

Законопроектом № 4823зокрема, пропонується:

- в період масового розмноження тварин з 1 квітня по 15 червня встановити заборону на проведення робіт, що є джерелами підвищеного шуму;

- заборонити ввезення в Україну і вивезення за її межі і реекспорт дельфінів-афалін, а також охотe із застосуванням свинцевого шроту на водно-болотяних угіддях міжнародного значення;

- уточнити визначення об'єктів рослинного світу, вимоги по охороні природних комплексів і об'єктів природних заповідників.

У Законі "Про захист тварин від жорстокого поводження" планується встановити заборона на відстріл тварин у містах і інших населених пунктах з холодної метальної і пневматичної зброї. Крім того, ст. 25 Закону може бути доповнена нормою про заборону зміст ведмедів і вовків в ресторанахкафе, автозаправних станціях і інших непристосованих для цього місцях.

Також збільшені санкції за порушення природоохоронного законодавства. Порушення вимог по охороні місця існування і шляхів міграції, переселення, акліматизації і схрещування диких тварин загрожує громадянам штрафом від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян, а посадовцям - від 50 до 70 НМДГ. Неприйняття заходів по запобіганню загибелі диких тварин, погіршенню місця їх існування і умов міграції або здобич диких тварин, що терплять лихо, спричинятиме за собою штраф від 50 до 70 НМДГ. Штраф за незаконне вивезення або ввезення в України об'єктів тваринного і рослинного світу, у тому числі зоологічних і ботанічних колекцій буде встановлений для громадян в розмірі від 30 до 50 НМДГ, з конфіскацією цих об'єктів або без неї, і для посадовців - від 50 до 70 НМДГ.

Ті ж дії відносно видів тварин і рослин, занесених в Червону книгу України, загрожуватимуть штрафом від 50 до 100 НМДГ (для громадян) і від 70 до 120 НМДГ (для посадовців) і можливою конфіскацією.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини