Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законопроект про захист лікарської таємниці рекомендовано прийняти за основу

Реклама

Комітет з питань охорони здоров'я рекомендує парламенту ухвалити за основу законопроект про внесення змін до Закон "Основи законодавства України про охорону" (відносно захисту лікарської таємниці) здоров'я.

Проектом № 4658 пропонується визначити, що лікарська таємниця - це відомості про стан здоров'я, факт медичного обстеження, огляду і їх результатах, а також про інтимну і сімейну сторону життя громадянина України, іноземця або осіб без громадянства, отриманих медичними, фармацевтичними і іншими працівниками в процесі профілактики, діагностики, лікування і реабілітації.

Планується також встановити, що медичні, фармацевтичні і інші працівники, яким у зв'язку з виконанням професійних або службових обов'язків стала відома інформація, що становить лікарську таємницю, не мають права розголошувати ці відомостіокрім передбачених законодавством випадків. При використанні інформації, що становить лікарську таємницю, в учбовому процесі, науково-дослідній роботі, а також у випадках її публікації в спеціальній літературі, має бути забезпечена анонімність пацієнта.

Законопроект містить також норму, згідно якої за розголошування лікарської таємниці винні повинні нести дисциплінарну, цивільно-правову, адміністративну і карну відповідальність.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини