Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За порушення дисципліни газопостачання можуть встановити карну ответственость

Реклама

1 серпня набула чинності постанова Кабміну від 9 липня 2014 року № 296 "Деякі питання забезпечення населення, підприємств, установ і організацій природним газом до кінця опалювального сезону 2014/15 року".

Коригують щомісячний розподіл газу Минрегион спільно з Міненергетики за загальним уявленням НАК "Нафтогаз України" і оператора Єдиної газотранспортної системи України до 25 числа попереднього до звітного місяця. Рішення про початок і закінчення опалювального сезону 2014/15 року приймається виконавчими органами сільських, селищних і міських рад або місцевими держадміністраціями відповідно до Правилами надання послуг з централізованого опалювання, постачання холодної і гарячої води і водовідведення за узгодженням з Минрегионом і Міненергетики. Якщо рішення не прийняті, "Нафтогаз" і газопостачальні, газорозподільні і газотранспортні підприємства не здійснюють постачання газу теплогенерирующим і теплоснабжающим організаціям.

Місячні об'єми негативного розбалансування газу компенсуються газорозподільними і газотранспортними підприємствами "Нафтогазу" шляхом їх закупівлі за ціною, рівної граничному рівню ціни на газ для промислових споживачів і інших суб'єктів господарювання, встановленому НКРЕ.

Також встановлено, що якщо підприємства теплокомуненерго не відкриють рахунку із спеціальним режимом використаннягаз їм поставлятися не буде.

Крім того, Міненергетики, Мінюсту і МВС доручено розробити пропозиції встановленні відповідальності, у тому числі карною за порушення споживачами природного газу і керівниками газорозподільних і газотранспортних підприємств дисципліни газопостачання.

У свою чергу, Мінохоронздоров'я спільно з Минрегионом повинні вирішити питання доцільності зменшення нормативної температури повітря в приміщеннях квартири (будинки садибного типу) на 2 ° C.

НКРЕ рекомендовано оптимізувати структуру тарифів газорозподільних і газопостачальних підприємств з обліком:

- мінімізації витрат, зокрема виробничо-технологічних і втрат природного газу;

- першочергового напряму засобів інвестиційних програм на забезпечення підтримки державного майна в робочому стані і установку лічильників газу населенню.

Відповідно до затвердженого застосування на період з 1 серпня 2014 року до кінця опалювального сезону 2014/15 року Києву буде виділено 1687865,7 тис. куб. м газу, Харківській області - 1095450,8 тис. куб. м Усього по адміністративно-територіальних одиницях планується виділити 14010901,7 тис. куб. м газу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини