Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які відомості містить реєстр ліків?

Реклама

Сьогодні, 1 серпня, набув чинності Порядок ведення Державного реєстру лікарських засобів України, затверджений прриказом Мінохоронздоров'я від 8 травня 2014 року № 314. Реєстр ведеться у вигляді спеціалізованої електронної бази даних, що містить відомості про лікарські засоби, у тому числі медичних імунобіологічних препаратах, зареєстрованих (перереєстрованих) Мінохоронздоров'я, дозволених для виробництва і застосування в Україні. Реєстр ведеться на державній мові в електронному вигляді і складається з еталонного, страхового, робочого і інформаційного фондів.

Адміністратором Реєстру є ГП "Державний експертний центр Мінохоронздоров'я". Інформація включається в Реєстр на підставі наказу Мінохоронздоров'я про держреєстрацію (перереєстрації, відновленні в зверненні і так далі) ліків. Виключають ліки з інформаційного і еталонного фондів Реєстру у зв'язку із закінченням терміну дії його держреєстрації або на підставі наказу Мінохоронздоров'я про припинення (скороченні) дії реєстраційного посвідчення. Доступ до інформаційного фонду Реєстру - безкоштовний. Юр- чи фізособа може безкоштовно отримати інформацію про наявність / відсутності держреєстрації ліків у вигляді витягання з Реєстру. Для цього необхідно подати письмову заяву в довільній формі.

У реєстр вносяться такі відомості про ліки: торгова, міжнародна непатентована, синонімічна і хімічна назва; склад; фармакологічна дія;
фармакотерапевтическая група (з ATC / DDD Index); ATC (АТХ) код; лікарська форма, дозування і упаковка; свідчення для застосування в медичній практиці; протипоказання; заходи обережності (особливості застосування); взаємодія з іншими лікарськими засобами; приналежність лікарського засобу до заборонених до рекламування; заявник (власник реєстраційного свідоцтва) і т. д.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини