Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мораторій на банкрутство підприємств ПЕК продовжений до 2016 року

Реклама

Сьогодні, 1 липня, набув чинності Закон № 1571 - VII відносно забезпечення розрахунків в паливно-енергетичному комплексі. Так, в Законі "Про заходи, спрямовані на забезпечення стійкого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу" встановлено, що процедура погашення заборгованості підприємствами ПЕК діє до 1 січня 2016 року. Також, згідно зі змінами, розрахунковою датою встановлюється 1 січня 2013 року (у попередній редакції - 1 січня 2011 року)а для казенних підприємств, у тому числі, які були казенними за станом на 1 січня 2011 року, по зобов'язаннях по оплаті електричної енергії - 1 липня 2011 року. Розрахункова дата - дата фіксації учасниками розрахунків сум кредиторської і дебіторської заборгованостей, які належить погасити з використанням передбачених Законом механізмів.

Крім того, тепер положення Закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкротом" відносно виробництва у справах про банкрутство підприємств ПЕК, що беруть участь в процедурі погашення заборгованості на умовах, визначених Законом "Про заходи, спрямовані на забезпечення постійного функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу", застосовуються з урахуванням його особливостей до 1 січня 2016 року.

Закон "Про гарантії держави відносно виконання судових рішень" відносно підприємств ПЕК також застосовується з урахуванням Закону "Про заходи, спрямовані на забезпечення постійного функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу" до 1 січня 2016 року.

Нагадаємо, в травні 2013 року депутати продовжили мораторій на банкрутство підприємств ПЕК до 1 січня 2014 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини