Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кримчанам оформлять паспорт по місцю звернення

Реклама

Кабмін постановою від 4 червня 2014 року № 289 затвердив Порядок оформлення документів, що підтверджують громадянство України, засвідчують особу або її спеціальний статус, громадянам, що проживають на тимчасово окупованій території України.

Порядок визначає особливості оформлення і видачі паспорта громадянина України, тимчасового посвідчення громадянина України, свідоцтва на постійне проживання, посвідки на проживання, посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон, посвідчення біженця, проїзного документу біженця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту, проїзного документу особи, якій наданий додатковий захист.

Оформлення і видача паспорта громадянина України і тимчасового посвідчення громадянина України здійснюються територіальними підрозділами Державною міграційною службою по місцю звернення громадянина чи його представника.

Вклеювання в паспорт фотографії після досягнення 25 - і 45-річного віку проводиться в день звернення. Оформлення і видача цивільного паспорта після досягнення 16-річного віку і обмін паспорта здійснюються в десятиденний термін. При отриманні паспорта уперше додатково видаються копії паспортів обох або одного з батьків. Обмін, оформлення і видача паспорта замість втраченого, викраденого або зіпсованого здійснюється в місячний термін за умови пред'явлення документів, які були основою для видачі попереднього паспорта громадянина України або їх копій. Для внесення в паспорт відомостей про місце проживання може використовуватися інформація з Державного реєстру виборців.

У разі втрати паспорта проводиться процедура встановлення особи. За відсутності документів, по яких може бути встановлена особа, використовується інформація з Державного реєстру виборців.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини