Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як отримати довідку з реєстру корупціонерів?

Реклама

Мінюст роз'яснив порядок надання відомостей з Єдиного державного реєстру осіб, що зробили корупційні правопорушення. Згідно частини другої ст. 21 Закону "Про основи запобігання і протидії корупції" зведення про осіб, що притягають до відповідальності за здійснення корупційних правопорушень, в триденний термін з дня набирання законної сили відповідного рішення суду, притягнення до цивільно-правової відповідальності, накладення дисциплінарного стягнення заносяться в Єдиний державний реєстр осіб, що зробили корупційні правопорушення, який формується і ведеться Мінюстом.

Враховуючи, що Закон введений в дію з 1 липня 2011 року, в Реєстр вносяться відомості про судові рішення про залучення корупціонерів, які були винесені після 1 липня 2011 року.

Інформаційна довідка з Реєстру - це документ, який безоплатно надається Реєстратором по зверненню фізособи (уповноваженого ним особи) на отримання відомостей про себе з Реєстру і свідчить про наявність або відсутність відомостей про таку особу в Реєстрі.

Довідка надається Головним управлінням юстиції Мінюсту в АР Крим, головними управліннями юстиції в областях, містах Києві і Севастополі впродовж п'яти робочих днів по письмовому запиту фізособи (уповноваженого ним особи), в якій мають бути обов'язково вказані дані, необхідні для пошуку інформації (прізвище, ім'я, по батькові, ИИН, місце і дата народження).

Довідка з Реєстру видається на бланку при пред'явленні посвідчення особи особисто фізособі або уповноваженому ним особі за дорученням на представлення інтересів, про що робиться відповідний запис в журналі видачі інформаційних довідок.

Нагадаємо, відомості про корупціонерів мають бути відкритими для безкоштовного цілодобового доступу на сайті Мінюсту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини