Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Термін завершення імпортної операції без ввезення товару не дожен перевищувати 180 днів

Реклама

Миндоходов роз'яснило, що термін завершення імпортної операції без ввезення товару на територію України по зовнішньоекономічних договорах (контрактам) не може перевищувати 180 календарних днів з моменту здійснення резидентом авансового платежу або виставляння векселя на користь нерезидента. У разі проведення розрахунків у формі документарного акредитиву - з моменту здійснення уповноваженим банком платежу на користь нерезидента.

Імпортна операція резидента без ввезення товару на територію України вважається завершеною за наявності однієї з наступних умов :

- нарахування виручки, отриманої від нерезидента, на рахунок резидента в уповноваженому банку при продажі нерезиденту товару за межами України;

- представлення документів, що підтверджують використання резидентом товару за межами України, перелік яких визначається Нацбанком.

Порядок визначення терміну і умов завершення імпортної операції без ввезення товару на територію України затверджений постановою Кабміну від 5 грудня 2007 року № 1392. Дія Порядку поширюється на усіх суб'єктів господарювання - резидентів незалежно від форми власності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини