Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКЦБФР змінила порядок представлення інформації рейтинговими агентствами

Реклама

НКЦБФР рішенням від 24 червня 2014 року № 814 внесла зміни в Порядок представлення інформації уповноваженими рейтинговими агентствами. Встановлено, що очетным періодом для складання річної інформації є календарний рік. Агентства подають (направляють) річну інформацію в центральний апарат Комісії до 1 березня (зараз - до 20 лютого) року, що йде за звітним. Нерегулярна інформація спрямовується Комісії впродовж семи робочих днів після дати здійснення дії, але не пізніше за день, що йде за днем ухвалення рішення про привласнення рейтингової оцінки за результатами розгляду оскарження, у разі подачі суб'єктом рейтингования відповідної заяви в агентство.

Рейтингові агентства до подачі інформації в комісію, розкривають її в загальнодоступній інформаційній базі даних про ринок цінних паперів. У випадку якщо останній день подачі інформації є неробочим, останнім днем її представлення вважається робочий день, що йде за ним.

Нерегулярною інформацією рейтингового агентства являється:

- інформація про зміни в переліку емітентів, відносно яких здійснена рейтингова оцінка. Датою здійснення дії вважається дата привласнення / оновлення / призупинення / відгук рейтингової оцінки емітента;

- інформація про зміни в переліку цінних паперів, відносно яких здійснена рейтингова оцінка. Датою здійснення дії вважається дата привласнення / оновлення / призупинення / відгук рейтингової оцінки цінних паперів.

Інформація рейтингового агентства повинна складатися з використанням Системи довідників і класифікаторів НКЦБФР.

Рішення набуде чинності з 1 січня 2015 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини