Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нотаріусом можна стати, публічно склавши анонімний електронний іспит

Реклама

25 липня набула чинності нова редакція Порядку допуску осіб до складання кваліфікаційного іспиту і проведення кваліфікаційного іспиту Вищою кваліфікаційною комісією нотаріату, затверджена наказом Мінюсту від 21 липня 2014 року № 1174/5.

Тепер кваліфікаційний іспит буде проводиться Комісією не два, а чотири рази в рік. Повідомлення про проведення іспиту має бути розміщене на офіційному сайті Мінюсту не пізніше чим за 40 днів до дати проведення (раніше - за 2 місяці).

Обличчя, яке має намір складати кваліфікаційний іспит, не пізніше чим за 20 днів до дня проведення тестування особисто подає у відповідне головне управління юстиції заява на ім'я начальника про внесення в Комісію уявлення про допуск до іспиту. До заяви додаються документи:

- оригінал і копія диплома про вищу юридичну освіту;
- оригінал і копія довідки про відсутність судимості;
- трудова книжка і копія трудової книжки, якщо особа на момент подачі документів не працює;
- копія трудової книжки, завірена за місцем роботи;
- паспорт громадянина України і копії його першої, другої сторінок і сторінки, на якій проставлений штамп про реєстрацію місця проживання.

Особа, що стажується в державній нотаріальній конторі або у приватного нотаріуса, додає також укладення і його копію про те, що стажується.

Повідомлення про допуск до складання іспиту розміщується на сайті Мінюсту не пізніше чим за 5 днів до дати його проведення.

Кваліфікаційний іспит здійснюється у виді електронного анонімного тестування. Він являється публічнимйде 4 години і включає теоретичну і практичну частину. На засіданні Комісії можуть бути присутніми представники ЗМІ. При проведенні іспиту Мінюст забезпечує його відеофіксацію. Екзаменаційні завдання формуються безпосередньо системою для кожного учасника індивідуально шляхом генерування в довільній формі переліку тестових питань і завдань.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини