Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Страхові брокери подаватимуть проміжну звітність і пояснювальні записки

Реклама

Нацкомфинуслуг розпорядженням від 19 червня 2014 року № 1917 внесла зміни в Порядок складання і представлення звітності страхових і перестраховых брокерів.

Встановлено, що страхові і перестраховочные брокери складають финотчетность за міжнародними стандартами. Звітність в паперовій формі по складу даних повинна відповідати електронному варіанту у форматі, приведеному на офіційному сайті Нацкомфинуслуг, і містити визначені Порядком реквізити. Звітні дані страхового і перестраховочного брокера, що надаються в Нацкомфинуслуг в паперовій і електронній формах, мають бути достовірними і повними.

Під достовірними звітними даними регулятор має на увазі звітність страхового і перестраховочного брокера, складену на підставі даних бухгалтерського обліку (окрім статистичної інформації) за відповідний період і що містить показники діяльності, які не суперечать один одному і є порівнянними.

Згідно зі змінами брокери подаватимуть не лише годовю, але і проміжну звітність.

Так, страхові і перестраховочные брокери - юрособи подають:

- пояснювальну записку до звітних даних страхового і / або перестраховочного брокера і зведення про посередницьку діяльність страхових і / або перестраховочных брокерів згідно з додатком до Порядку;

- проміжну фінансову звітність в об'ємі, визначеному Законом "Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні", або річну фінансову звітність в об'ємі, визначеному частиною другої ст. 11 Закону.

Суб'єкти малого підприємництва і постійні представництва страхових і / або перестраховочных брокерів-нерезидентів подають:

- пояснювальну записку до звітних даних страхового і / або перестраховочного брокера і зведення про посередницьку діяльність;

- фінансову звітність в об'ємі, визначеному частиною третьої ст. 11 Закону "Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні".

Фізособи - суб'єкти підприємницької діяльності (оподаткування, що у тому числі перейшли на спрощену систему, обліку і звітності) подають пояснювальну записку до звітних даних страхового і / або перестраховочного брокера і зведення про посередницьку діяльність.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини