Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Військовослужбовці в особливий період можуть піти в щорічну відпустку

Реклама

Сьогодні, 24 липня, набув чинності Закон № 1589 - VII відносно додаткових гарантій соціального захисту військовослужбовців в особливий період. У Законі "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців і членів їх сімей" встановлено, що в особливий період з моменту оголошення мобілізації до введення воєнного стану або до моменту ухвалення рішення про демобілізацію щорічні основні отпуски військовослужбовцям надаються за умови одночасної відсутності не більше 30 % загальної чисельності військовослужбовців певної категорії відповідного підрозділу.

У особливий період під час дії воєнного стану військовослужбовцем можуть надаватися відпустки за сімейними обставинами і іншим поважним причинам зі збереженням грошового постачання тривалістю не більше 10 календарних днів.

Надання військовослужбовцям в ці періоди інших видів відпусток припиняється. Виключення складають отпуски військовослужбовцям-жінкам по вагітності і пологам, по догляду за дитиною до досягнення ним трирічного віку, а у випадку якщо дитина потребує домашнього відходу, - тривалістю, визначеною в медзаключении, але не більше ніж до досягнення ним шестирічного віку, а також отпуски по хворобі або для лікування після важкого поранення по укладенню (постанові) військово-лікарської комісії.

Також уточнені аспекти звільнення військовослужбовців в особливий період.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини