Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності Закон про звільнення студентів від мобілізації

Реклама

Сьогодні, 24 липня, набув чинності Закон № 1575 - VII відносно гарантій для студентів, аспірантів, педагогічних, науково-педагогічних працівників.

Закон "Про мобілізаційну підготовку і мобілізацію" доповнений нормою, що встановлює, що студенти і аспірантищо навчаються на денній формі, не підлягають заклику на військову службу по мобілізаціїна особливий період.

Крім того, в Законі "Про освіту" встановлено, що за вихованцями, учнями, студентами, курсантами, слухачами, стажистами, клінічними ординаторами, аспірантами і докторантами зберігається місце навчання на період проходження військової служби по заклику по мобілізації, на особливий період. Також вони меют право на відстрочення здачі екзаменаційної сесії і державній атестації в учбових закладах на період проходження військової служби.

Також за мобілізованими студентами і аспірантами зберігаються додаткові види соціального і матеріального забезпечення, передбачені Законом.

Розмір плати за навчанняпідготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації кадрів або за надання додаткових освітніх послуг для мобілізованих осіб, зменшується з урахуванням перерваного і сплаченого терміну навчання.

Також читайте: Набув чинності Закон про часткову мобілізацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини