Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Графік документообігу підприємством затверджується самостійно

Реклама

Ухвалення рішення відносно необхідності складання графіка документообігу відноситься до компетенції конкретного підприємства, при цьому за основу може бути узята форма графіка документообігу, затверджена Положенням про документи і документообіг у бухгалтерському обліку від 29 липня 1983 року. Це роз'яснено в листі Мінюсту № 151-0-2-14/6.1.

В той же час пунктом 5.1 Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку передбачено, що в цілях впорядкованості руху і своєчасного отримання для записів у бухобліку первинних документів наказом керівника підприємства, установи встановлюється графік документообігу, в якому вказуються дати створення або отримання від інших підприємств і установ документів, прийому їх до обліку, передачі в обробку і в архів.

Виходячи зі змісту положень нормативно-правових актів відносно організації бухобліку графік документообігу слід розуміти як документ, оформлений у вигляді схеми або переліку робіт із створення, перевірки і обробки документів, які виконуються кожним підрозділом підприємства, установи, а також усіма виконавцями з вказівкою їх взаємозв'язку і термінів виконання робіт.

Частина п'ята ст. 8 Закону "Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні", дія якого поширюється на усіх юрособ незалежно від їх організаційно-правових форм і форм власності, встановлює, що правила документообігу і технологія обробки облікової інформації підприємством затверджуються самостійно.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини