Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Доручення про переклад банківських металів не може вважатися дорученням на переказ коштів

Реклама

Верховний Суд України на засіданні Судової палати у цивільних справах 25 червня 2014 року прийняв постанову у справі № 6-34цс14предметом якого була суперечка про стягнення пені і відшкодування збитків за невиконання платіжного доручення.

Суд зробив правове укладення про те, що ст. 32 Закону "Про платіжні системи і переказ коштів в Україні" встановлена відповідальність банку при здійсненні переказу коштів. Операції з банківськими металами, є валютними операціями з валютними цінностями, мають свої особливості, визначені чинним банківським законодавством, в порівнянні з операціями, які здійснюються за рахунок грошових коштів.

Договір банківського рахунку у банківських металах не може ототожнюватися з договором банківського рахунку, відкритого в грошових коштах; платіжне доручення про переклад банківських металів в тройських унціях в цьому сенсі не може вважатися дорученням на переказ коштів.

Тому для банку, який обслуговує вкладника при здійсненні перекладу за договором банківського вкладу у банківських металах, не настає відповідальність, передбачена ст. 32 Закони.

За інформацією прес-служби ВСУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини