Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Топ-менеджери компаній голосують своїми логотипами за зміни правил ведення бізнесу

5 червня 2014, 16:50
216
1
Реклама

Карта "За законний бізнес в Україні +1" щодня поповнюється новими логотипам компаній, які хочуть змін для бізнесу в Україні і вважають, що зараз є шанс добитися позитивних змін в правилах гри і у взаєминах між владою і підприємцем.

У більш ніж 250 компаніях прийнято рішення заявити публічно про свою позицію і проголосувати логотипом за зміни. Переважно це компанії малого і середнього бізнесу.

Важливо відмітити, що прийняти рішення про те, щоб заявити публічно про корпоративну позицію, можуть виключно власники або топ-менеджери компаній. Ні секретарі, ні помічники керівників, ні юристи, ні PR- менеджери не наділені, як правило, подібними повноваженнями. Адже йдеться в даному випадку про ухвалення рішення публічно віддати свій логотип на підтримку ініціативи.

У абсолютній більшості випадків заповнюють заявки про приєднання до карти безпосередньо власники, керівні партнери, директори, комерційні директори, головбухи, головлікарі і так далі Про це говорять модератори карти, які мають доступ до закритої інформації про учасників.

Ми звернулися до керівників декількох компаній, що приєдналися до карти, щоб дізнатися, що саме підштовхнуло їх приєднатися до карти "За законний бізнес в Україні +1".

Наталія Спиринавиконавчий директор ТОВ "ТД "Альтаїр" (г.Киев) сказала, що причиною публічно заявити про свою позицію стало те, що "вирішення усіх питань, пов'язаних з просуванням продукції нашого єдиного виробника бавовняної тканини в Україні, не мають можливості бути вирішеними на умовах чесної конкуренції. Усі держзакупівлі засновані тільки на корупційних схемах. Підтримка вітчизняного виробника тільки озвучується, а за фактом її немає".

За її словами зараз важливо "вирішення питання контрабанди на державному рівні і чесна робота чиновників, оскільки це дасть можливість збільшити наше, українське. виробництво і відповідно підняти зарплату і створити реальні робочі місця з офіційною зарплатою".

Григорій Тоболиншеф-дизайнер і керівник Рестайлинг-ательє Proteros (г.Киев) сказав з приводу приєднання до карти наступне: "Це природно - активно виражати свою громадянську позицію, особливо в перехідний для країни період". Він вважає важливим, щоб в країні змінилися умови ведення бізнесу, "тому що бізнес, особливо дрібний і середній, більше займається виживанням, чим реальним виробництвом товарів і послуг. Копати глибоко не потрібно, усі ці причини вгорі і усі про них знають".

Оксана Кобзарпартнер ЮФ FELIX (м. Харків) сказала, що їх юрфірма приєдналася, "тому що ми за законний бізнес. Акцент на "за". І нам здається, що усе проти нього. Діалог з владою може вийти тільки тоді, коли влада перестане бути найприбутковішим бізнесом в країні, а почне обслуговувати бізнес. Це завжди буде діалог з позиції протистояння, але він може бути рівноправним, для цього бізнесу потрібна незалежність від влади. Бізнес може і хоче працювати законно".

Говорячи про важливість зміни правил ведення бізнесу в країні, Оксана Кобзар відмітила: "Бізнес - це ми. По-перше, ми самі працедавці і платники податків, по-друге ми живемо бізнесом наших клієнтів, на одній частоті. Дайте можливість нам і нашим клієнтам спокійно працювати в стабільному законодавчому середовищі - і на що міститиме державу і непрацездатних, люди зароблятимуть і витрачатимуть, зможуть покращувати якість життя. Якщо бізнес не працюватиме, то держава не зможе виконувати жодну зі своїх функцій, і це буде не держава, а територія".

------------

Якщо Ви і Ваша компанія також вважаєте, що український бізнес треба виводити з тіні, і зараз є для цього шанс, яким обов'язково треба скористатися, приєднуйтеся до карти "За законний бізнес в Україні +1".

Карта "За законний бізнес в Україні +1" створена компанією ЛІГА :ЗАКОН у рамках ініціативи ЗАКОН для УСІХпро яку оголосила Група компаній ЛІГА у березні 2014 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини