Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як відбивати період учбових зборів і мобілізації в звітності по ЕСВ?

Реклама

На період мобілізації, на особливий період, але не більше за один рік, за працівниками зберігається місце роботи і середня заробітна плата. Про це нагадав Пенсійний фонд в листі № 13070/05-10.

Відповідно до п. 7 - 8 Інструкції про умови виплати грошового забезпечення і заохочення військовозобов'язаних і резервістів за працівниками, спрямованими на військові збори, зберігається місце роботи і середня зарплата. Виплачується заробіток за відпрацьований час до дня припинення роботи у зв'язку з виїздом на збори і зарплата за перші півмісяця зборів. За час перебування, що залишився, на зборах зарплата виплачується в звичайні терміни, встановлені на підприємстві, в установі або організації, де працює військовозобов'язаний.

Згідно з постановою Кабміну від 23 листопада 2006 року № 1644 виплата середнього заробітку військовозобов'язаним, в т. ч. резервістам, покликаним на збори, проводиться підприємствами, установами і організаціями, в яких працюють покликані на збори громадяни.

Трудові стосунки на період мобілізації і особливий період, але не більше за один рік з мобілізованими працівниками не уриваються. У випадку якщо період мобілізації або перебування працівника на військових зборах знаходиться в межах одного місяця, то середня зарплата, нарахована за цей час, відображається разом із зарплатою за такий звітний місяць. Якщо період виходить за межі одного календарного місяця, то сума середньої зарплати за наступний календарний місяць відбивається окремим рядком.

Спеціальний код типу нарахувань для відображення середньої зарплати в таблиці 6 застосувань 4 звіту про суми нарахованої зарплати застрахованих осіб і суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соцстрахування нормативно не встановлений.

Право застрахованої особи буде порушено у разі, якщо "перехідні" суми середньої зарплати не відображаються окремими рядками для вищезгаданих осіб.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини