Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

1

3 червня 2014, 15:38
296
6
Реклама

На Юрлиге відбулося чергове опитування читачів порталу. Цього разу ми намагалися з'ясувати думку юридичної громадськості на тему надання адвокатам права на вогнепальну зброю (придбання, видачу, облік, зберігання і застосування). Чи є на сьогодні доцільність в таких радикальних заходах безпеки для служителів закону? Чи потреба в "небезпечних іграшках" є лише примхою чоловічої частини української адвокатури?

Нагадаємо, що подібну законодавчу ініціативу у парламенті встигли зареєструвати нардепы-свободовцы А. Мирний і И. Мирошниченко. А в цілях захисту для забезпечення професійної діяльності представники адвокатури вже самостійно починають лобіювати цю ідею.

В ході опитування взяло участь близько 1 тис. інтернет-користувачів.

В результаті з'ясувалося, що ідея дозволити адвокатам вогнепальну зброю користується досить великою підтримкою. З самого старту голосування завзяті прибічники ініціативи захопили пригнічуючу перевагу, хоча до завершення опитування їх відсоток скоротився до третини - 30,4%.

Ті, хто категорично відкидає подібну ідею впритул наблизилися до лідерів голосування. Їх відсоток склав 27,7.

15,6 % читачів вибрали саркастичний варіант відповіді - "Боюся, на наступному З'їзді адвокатів буде перестрілка". Що, ймовірно, показує їх скепсис відносно необхідності підтримки відповідного законопроекту.

В цілому слід визнати, що число пацифістів серед адвокатури поки що переважає. Цьому свідчить той факт, що ще 14 % опитаних не бачать гострої необхідності у вогнепальній зброї, але все таки потребує додаткового професійного захисту.

9,4 % в цілому зацікавлені у зброї, але за умови жорстких законодавчих обмежень (в цілях безпеки).

Наприкінці, читачам також надавалася можливість поділитися своїм варіантом відповіді на поставлене питання. Більшість тих, що скористалися цією опцією вважають, що право на вогнепальну зброю повинне видаватися або усім громадянам, або нікому. Хтось вважає, що адвокати на випадок небезпеки можуть обмежитися і травматичною зброєю. А окремим персонам учасники опитування замість зброї настійно рекомендують видати "підручники по подоланню пожадливості".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини