Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКЦБФР забезпечить захист інвесторів в інститутах спільного інвестування

21 травня 2014, 09:30
126
0
Реклама

Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку (далі - НКЦБФР) схвалила проект рішення "Про затвердження Порядку розпорядження засобами, неоплаченими учасникам інститутів спільного інвестування у зв'язку з не пред'явленням ними у встановлений термін до викупу цінних паперів інститутів спільного інвестування, які ліквідовуються", що належать їм. Відповідна резолюція ухвалила на черговому засіданні регулятора, яке відбулося 13 травня 2014 року.

"В першу чергу, відмічу, що регуляторний акт розроблений з метою удосконалення порядку депонування і виплати засобів, несплачених учасникам ИСИ, що ліквідовуються, у зв'язку з не пред'явленням цими учасниками до викупу цінних паперів таких ИСИ, що належать їм, у встановлений термін, відповідно до чинного законодавства України, зокрема, Законом України "Про інститути спільного інвестування". Важливо, що впровадження запропонованого регуляторного акту сприятиме забезпеченню ефективного захисту прав учасників ИСИ на ринку цінних паперів"- повідомила Оксана Симоненкодиректор Департаменту спільного інвестування і регулювання діяльності інституціональних інвесторів НКЦБФР.

Пані Симоненко додала, що документ визначає депонування суми коштів, що залишилася за не пред'явленими до викупу у встановлений термін цінними паперами ИСИ, яке здійснюється ліквідаційною комісією ИСИ шляхом укладення договору про відкриття поточного рахунку з відповідним банком і перерахування із цього приводу грошових коштів в депозит нотаріуса. Так, ліквідаційна комісія надає у банк або нотаріусові документи, необхідні для ідентифікації реквізитів пред'явлених цінних паперів і їх права власності. Також проектом регуляторного акту підвищені вимоги в частині забезпечення доступу до інформації про порядок депонування і виплати задепонованих засобів для усіх учасників ліквідованих ИСИ, які не пред'явили у встановлений термін до викупу цінні папери, що належать їм.

Найближчим часом документ буде розміщений на офіційному сайті Комісії, де усі охочі зможуть детально ознайомитися з його текстом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини