Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКЦБФР по-новому вестиме держреєстр фінустанов, що надають фінансові послуги на ринку цінних паперів

19 травня 2014, 11:59
257
0
Реклама

Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку (далі - НКЦБФР) прийняла проект Рішення "Про затвердження Порядку формування і ведення державного реєстру фінансових установ, які надають фінансові послуги на ринку цінних паперів" на своєму плановому засіданні 13 травня 2014 року.

"Документом концептуально змінений алгоритм ведення реєстру фінансових установ, встановлена нова процедура його формування і визначені правовідносини між регулятором і професійними учасниками"- відмітив Олексій Тарасенкочлен НКЦБФР.

Джерелом і базою для ведення загального державного реєстру сталі ліцензований реєстр професійних учасників фондового ринку і реєстр ИСИ. Включення, виключення і внесення змін до останніх буде первинним, а загальний державний реєстр вже буде автоматично коррелироваться відповідно до них. Таким чином, інформація про професійних учасників фондового ринку буде автоматично, без надання останніми яких-небудь документів і заяв, включатися в Реєстр на наступний робочий день з дати видачі відповідної ліцензії на здійснення професійної діяльності на фондовому ринку або включення в реєстр ИСИ. У разі потреби отримання інформації відносно знаходження юридичної особи в Реєстрі, йому видаватиметься Виписка на підставі відповідної заяви.

"Інформаційно-технічна база Комісії далу можливість зробити значний крок до полегшення роботи, оскільки автоматизація процесів регулювання дозволить і профучастникам, і регулятору не дублювати інформацію в реєстри, а, отже, ще більше наблизитися до дерегуляции на фондовому ринку"- відмітив про мотиви прийнятого регулятором рішення пан Тарасенко.

Проект рішення буде обнародуваний на сайті регулятора для обговорення профучастниками і громадськістю.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини