Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст поліпшить процедуру реєстрації прав на нерухомість

16 травня 2014, 16:01
162
3
Реклама

Міністерство юстиції України ініціює ряд рішень по спрощенню процедури реєстрації прав на нерухоме майно. "Досі для наших громадян створювалися величезні бюрократичні перешкоди, пов'язані з реєстрацією прав на власність, яка їм належить. Будувалися величезні корупційні схеми. Тому реєстрація прав на нерухоме майно - масова проблема для українців", - відмітив Міністр юстиції Павло Петренко.

Міністр підкреслив, що однією з найпоширеніших проблем у сфері реєстрації є нестача людського ресурсу для здійснення реєстраційних дій. Для вирішення цієї проблеми Мінюст збирається ввести практику відрядження груп реєстраторів у віддалені регіониде існує великий об'єм незареєстрованих договорів оренди земельних ділянок.

Окремо Павло Петренко зупинився на питанні необхідності внесення змін до відповідного законодавства. Зокрема, йдеться про створення системи електронної реєстрації прав на нерухоме майно. "Це прибере контакт між державним службовцем і одержувачем послуг, таким чином зменшивши як корупційну складову сфери, так і величезні черги в реєстраторів", - відмітив глава Мінюсту.

Крім того, однією з найближчих новацій в роботі Укргосреестра стане передача функцій по здійсненню реєстраційних дій більшому кругу суб'єктів - нотаріусам і органам місцевого самоврядування.

Джерело: Мінюст.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини