Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Біометричні закордонного паспорта можуть з'явитися вже цього року

16 травня 2014, 15:02
115
0
Реклама

Однією з важливих передумов для безвізового режиму з Європейським Союзом є впровадження в Україні біометричних закордонних паспортів. Зараз питання впровадження біометричних паспортів для виїзду за кордон є ключовим, оскільки без цього безвізовий режим з ЄС є неможливим.

Міграційна служба готова почати видачу біометричних документів вже до кінця поточного року за умови відповідного бюджетного фінансування, яке потрібне для закупівлі устаткування.

Біометричні паспорти вводитимуться поступово і документи, які видаються сьогодні, зберігатимуть силу до закінчення терміну дії, вказаної в паспорті.

Джерело: ГМС.

Відмітимо, що А. Яценюк запевнявщо вартість такого паспорта буде дешевша, ніж планувалася раніше.

Впровадження так званих біометричних паспортів передбачене Законом про Єдиний державний демографічний реєстр і документи, що підтверджують громадянство України, засвідчують особу або її спеціальний статус.

Такі закордонного паспорта випускатимуться у формі традиційної книжечки, і майже нічим не відрізнятися від нинішніх закордонних паспортів. Але в останню сторіночку буде "імплантований" чіп - з тією ж інформацією, яка надрукована на першій сторінці. Головне завдання чіпа - захист паспорта. Детальніше по посиланню.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини