Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сьогодні набула чинності інструкція по добору резервістів на службу

16 травня 2014, 13:15
142
0
Реклама

Інструкція про порядок комплектування військових частин резервістами в особливий період, затверджена наказом МВС від 07.04.2014 р. № 289, набула чинності сьогодні, 16 травня 2014 р.

Згідно з документом, відповідальними за комплектування військових частин резервістами є командири (начальники) військових частин. Добір громадян для проходження служби у військовому резерві здійснюється у добровільному порядку і проводиться військовими частинами з числа:

- військовослужбовців, що звільняються з військової служби в запас з військових частин або військових частин, які дислокуються зблизька, і проживають (знаходяться) поблизу цих військових частин;

- військовозобов'язаних, проживаючих (що знаходяться) в населених пунктах, в яких або поряд з якими дислокуються військові частини, що проводять добір.

Перевага при відборі і прийомі кандидатів для проходження служби у військовому резерві мають військовозобов'язані, що раніше проходили військову службу і отримали професійну підготовку по військово-обліковій спеціальності, якій підлягає комплектуванню вакантна посада резервіста.

Не підлягають добору для проходження служби у військовому резерві громадяни, у визначених законом випадках не можуть бути покликані на військову службу по мобілізації. Як кандидати не розглядаються громадяни, відносно яких набрав законної сили звинувачувальний вирок суду.

Читайте також: "Як в особливий період приймають на службу резервістів"?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини