Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діє Положення про підрозділи міліції громадської безпеки особливого призначення

16 травня 2014, 11:49
179
0
Реклама

Сьогодні, 16 травня 2014 р., набув чинності наказ МВС від 08.05.2014 р. № 447 "Про затвердження Положення про підрозділи міліції громадської безпеки особливого призначення".

Згідно ч. 1 ст.7 Закону України "Про міліцію" підрозділ міліції громадської безпеки особливого призначення (далі - підрозділ) є структурним підрозділом головних управлінь, управлінь МВС України в областях і в місті Києві.

Підрозділ підкоряється начальникові ГУМВД, УМВС, а у разі його відсутності - заступникові, який організовує діяльність підрозділів міліції громадської безпеки. При виконанні завдань поза регіоном постійної дислокації підрозділ переходить в оперативне підпорядкування начальника відповідного ГУМВД, УМВС.

Працівники підрозділу в цілях виконання покладених на них завдань мають право застосовувати заходи фізичної дії, у тому числі прийоми рукопашного бою, спеціальні засоби і вогнепальна зброя у випадках і в порядку, визначених ст. 12 - 15 1 Закону "Про міліцію".

Забороняється напрям підрозділу для забезпечення проведення слідчих дій, використання при їх проведенні спеціальних засобів, що приховують зовнішність (масок для особи, шоломів і так далі), а також демонстрація зброї або спеціальних засобів, окрім виняткових випадків під час проведення слідчої дії в карному виробництві по тяжкого або особливо тяжкого злочину і наявності достатніх підстав вважати, що проведенню слідчої дії виявлятиметься фізичний опір або іншим чином виключена досягнення її мети.

Вказані дії можуть бути здійснені тільки з дозволу прокурора, окрім невідкладних випадків, коли затримка в проведенні слідчої дії може привести до неможливості досягнення її мети (в цьому випадку прокурор невідкладно повідомляється про здійснення відповідних дій).

У випадках участі в проведенні слідчих (розшукових) дій поза місцем постійної дислокації підрозділ підкоряється виключно слідчому або керівникові оперативного підрозділу органу внутрішніх справ, який їх проводить у разі отримання доручення слідчого.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини