Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інформаційні табло на АЗС не є рекламою

16 травня 2014, 10:04
383
0
Реклама

На в'їзді до кожної АЗС встановлено інформаційне табло з даними про роздрібні ціни, марки і види нафтопродуктів. У підприємців, що здійснюють роздрібну торгівлю нафтопродуктами, часто виникають непорозуміння з тим, чи відноситься інформація на таких табло до зовнішньої реклами, і не треба для цього отримання дозволів.

Законом "Про рекламу" визначено, що його дія не поширюється на стосунки, пов'язані з поширенням реклами, якщо її розміщення визначені іншими законами.

Згідно із Законом "Про захист прав споживачів", споживач має право на отримання інформації про продукцію, щоб свідомо вибрати необхідний товар. Інформація може доводитися виробником до зведення споживача на етикетці, маркіровкою і іншими прийнятними способами. Тобто, інформація про продукцію не рахується рекламою.

В той же час, згідно з Правилами роздрібної торгівлі нафтопродуктами, відомості про ціни, марки і види нафтопродуктів, які продаються на АЗС, мають бути вказані на інформаційному табло, встановлюваних при в'їзді і у оператора АЗС.

Отже, відомості, розміщені на табло, можна вважати необхідною для споживача інформацією, якщо вона не містить ознак реклами, визначених законодавством України про рекламу. Таким чином, для розміщення інформації про нафтопродукти (ціна, марка, вид) отримувати дозволи не треба.

Джерело: Держпідприємництво.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини