Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується підвищити пенсії працівникам з/х підприємств

16 травня 2014, 09:29
282
0
Реклама

До парламенту групою депутатів поданий законопроект № 4864 про внесення змін до деяких законів відносно встановлення підвищення пенсії працівникам сільськогосподарських підприємств.

Досягши пенсійного віку і виході на пенсію пропонується встановити щомісячну доплату до трудової пенсії працівникам з/х підприємствякі пропрацювали на території України не менше 5 років (сумарно) :

- на 15 % - при стажі роботи від 5 до 10 років;

- 20 % - при стажі роботи від 10 до 15 років;

- на 25 % - при стажі роботи від 15 років або на посаді керівника від 10 років.

Громадянам, які отримали інвалідність під час роботи на сільськогосподарському виробництві, пропонується збільшити пенсії на 10 %, незалежно від стажу роботи на з/х виробництві.

Сільськогосподарське виробництво є однією з ключових складових аграрного майбутнього України, відмічають депутати, а пенсіонери, які усе життя важко там працювали, мають право на гідну пенсію. Встановлення підвищеної пенсії гарантує соцзащищенность непрацездатних пенсіонерів в сільській місцевості, а також сприятиме залученню трудових ресурсів в АПК України.

Запропоновані зміни вимагають додаткових витрат з держбюджету України - близько 5 млн грн. Враховуючи це, пропонується ввести запропонований закон в дію з 1 січня 2015 року для того, щоб врахувати збільшення витрат при підготовці проекту Держбюджету-2015.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини