Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МВС вирішило, як викликати резервістів в Нацгвардію

Реклама

МВС наказом від 9 квітня 2014 року № 300 затвердило Інструкцію по організації сповіщення резервістів відносно їх виклику у військові частини Національної гвардії України для проходження підготовки, зборів.

Визначення прийнятного для резервіста терміну проведення підготовкизборів здійснюється при особистому спілкуванні з його командиром або посадовцем по комплектуванню резервістами.

Для виклику резервіста у військову частину командир повинен організувати:

1) проведення сповіщення резервіста особисто за допомогою мобільного або стаціонарного телефонів, відправку повідомлення на поштовий і електронний адреси;

2) здійснення інформування по основному місцю роботи, органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування про цілі і можливих терміни залучення резервістів для проходження підготовки, зборів письмовим повідомленням поштою.

У разі виклику у військову частину резервіст повинен:

1) прибути по основному місцю роботи, а у разі, якщо громадянин - безробітний, в органи виконавчої влади, органів місцевого самоврядування для пред'явлення повідомлення;

2) після пред'явлення повідомлення самостійно прибути у військову частину (у визначений контрактом термін).

Для підтримки взаємозв'язку між військовими частинами і резервістами Командири організовують контрольні сповіщенняякі проводяться не рідше за один раз в півріччя в ході перевірок бойової і мобілізаційної готовності. При проведенні контрольних сповіщень резервісти у військові частини не викликаються. Метою перевірок є підтримка взаємозв'язку з резервістами, уточнення їх персональних даних і з'ясування готовності резервістів прибути на учбові збори.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини